HEZARFEN PROJEMİZ BAŞLIYOR!

HEZARFEN PROJESİ

Samsun İlkadım Aziz Atik Fen Lisesi’nin Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapmış olduğu ulusal bir projedir. Proje kapsam ve mahiyet açısından benzerlerinden farklı olup araştırma geliştirme sürecinde yüksek düzeyde destek görmüştür. Projenin konusu, savunma, havacılık ve uzay teknolojileridir. Projemiz 18-24 Mayıs 2024 tarihinde Samsun’da gerçekleştirilecektir. Projemize, akademik başarı (LGS alış) sırasına göre Türkiye’nin ilk 50 fen lisesinden birer öğrenci ve Samsun’daki fen liselerinden birer öğrenci olmak üzere, toplamda 62 öğrenci katılacaktır.

Bu gençler, YKS’de Türkiye’nin potansiyel ilk beş bin sıralamasındaki mühendis adaylarıdır. Öğrencilerin ulaşım ve konaklama giderleri proje bütçesinden karşılanacaktır. Projemizin eğitim paydaşları: OMÜ, SAMÜ, TUSAŞ, HAVELSAN, YURT SAVUNMA ve Samsun TEKNOPARK olacaktır. Proje boyunca, eğitim paydaşlarımızla birlikte öğrencilerimize, savunma, havacılık ve uzay teknolojileri konularında; sunum, atölye-laboratuvar çalışmaları, panel, gözlem, söyleşi vb. etkinlikler gerçekleştirilecektir. Proje sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.

Detaylı bilgi için proje hezarfen.net.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

27-04-2024

Yayın: 23.04.2024 - Güncelleme: 27.04.2024 09:39 - Görüntülenme: 165